Ticaret Bakanlığı harekete geçti: 4 telefon modeli için toplatma kararı!

BTK, 4 Cep Telefonu Modeli ve Kablosuz Hoparlör İçin Toplatma Kararı Aldı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 4 farklı cep telefonu modeli ile bir kablosuz hoparlörün Telsiz Ekipmanları Yönetmeliği’ne uymadığı gerekçesiyle toplatılmasına karar verdi. Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) aracılığıyla Ticaret Bakanlığı’na da bildirilen bu karar, ürünlerin teknik gereksinimleri karşılamaması ve insan sağlığına zarar verme riski taşıması nedeniyle alındı.

Hangi Ürünler Toplatılacak?

Telefonların Telsiz Ekipmanları Yönetmeliği’ne aykırı bulunan 4 cep telefonu modeli ve 1 kablosuz hoparlör, emniyet ve elektromanyetik uyumluluğa dair gereklilikleri karşılamadığı için toplatılacak. Bu ürünlerin listesi şöyle:

  • Reeder S19 Max Pro S Zoom
  • Dıjitsu DCT 90
  • Hiking X11
  • Hiking X9
  • Mercusys AC 1200 model kablosuz hoparlör cihazı

Neden Yönetmeliğe Aykırı Bulundu?

Ürünlerin toplatılma nedenleri şu şekilde sıralandı:

  • Emniyet gereksinimlerini karşılamaması,
  • Yetersiz elektromanyetik uyumluluk seviyeleri,
  • Radyo spektrumunu verimli kullanamaması,
  • Ortak şarj cihazlarına uyumsuz olması,
  • Türkiye ve AB standartlarına uymaması.

Ticaret Bakanlığı, piyasaya sürülen ürünlerin güvenlik standartlarına uygunluğunu düzenli olarak denetlemekte ve ürünlerin insan sağlığına, can ve mal güvenliğine zarar verip vermediğini gözlemlemektedir.

Kullanıcılar Ne Yapacak?

Toplatma kararı alınan ürünleri satın alan kişiler, ürünleri iade ederek para iadesi veya başka bir ürünle değişim hakkına sahiptir. Bu süreçte tüketicilerin hakları korunmaktadır.

Related Posts

GES’lerdeki arızaları hızlı tespit edebilecek sistem çalışmaları başladı

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) ile 3 üniversitenin ortak geliştirileceği yapay zeka destekli yazılım sayesinde, güneş enerji santrallerindeki (GES) panellerde meydana gelen arızaların anında ve nokta atışı tespit edilmesi amaçlanıyor.

Japonya’dan ABD’ye vergi tepkisi

Japonya Başbakanı İşiba Şigeru, ABD ile gümrük tarifeleri konusunda henüz bir “ortak zemin” bulunamadığını ve gümrük tarifelerinin yeniden gözden geçirilmesini istediklerini söyledi.

TZOB Genel Başkanı, zirai dondan etkilenen meyve bahçelerini inceledi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta zirai don ve dolu nedeniyle zarar gören meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Altının ons fiyatında merkez bankalarının etkisi!

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, “Altının ons fiyatında gerçek anlamda bir geri çekilme olacaksa ben yine bunun yükselişi tetikleyen merkez bankalarından geleceğini düşünüyorum” dedi.

Uludağ İhracatçı Birliklerinin nisan ayı ihracatı 3 milyar 244 milyon dolar oldu

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 artarak 3 milyar 244 milyon dolar oldu.

KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor! Selçuk Bayraktar: Savunma sanayisinde yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düştü

TEKNOFEST KKTC’de DHA muhabirine açıklamalarda bulunan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Türkiye, savunma sanayisinde bütün dünyanın kabul edeceği şekilde dünyaya damgasını vurmuş eserleri geliştiriyor. Yüzde 80’lerde olan yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düşürdü. Avrupa halen daha yüzde 80 oranında yurt dışına bağımlı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir