Alzheimer hastaları için Türk yazılımcılar tarafından yerli ‘akıllı bileklik’ üretildi

Yerli Yazılım NACS ile Dijital Kartvizit ve Akıllı Bileklik

Yazılımcı Oğuzhan Bahadır ve ekibi tarafından geliştirilen ve “NACS” adı verilen sistem, dijital kartvizit ve akıllı bileklik olarak kullanılabiliyor. Türkiye’nin yerli yazılımı olan bu uygulama, kullanıcıların kişisel bilgilerini ve konum detaylarını sisteme yüklemesine olanak tanıyor. NFC teknolojisiyle entegre edilen mikroçipler sayesinde bu bilgiler, hem bilekliğe hem de kartvizite aktarılıyor.

“Hastaları yakınlarıyla buluşturuyoruz”

Proje hakkında bilgi veren Oğuzhan Bahadır, sistemin özellikle Alzheimer hastalarının güvenliği için geliştirildiğini vurgulayarak şunları söylüyor:

“Bileklik sayesinde hastaların kaybolması durumunda çevredeki kişiler telefonlarını bilekliğe okutarak hasta bilgilerine ve konum bilgisine ulaşabiliyor. Bu sayede hastaları hızlıca yakınlarıyla buluşturuyoruz.”

Related Posts

Menenjitte erken tanı hayat kurtarıyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Gizem Kulakoğlu, özellikle çocukluk çağında ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen menenjit hastalığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün