Mısır’dan geldi, Kütahya’da Pekin ördeği çiftliği kurdu

Mısırlı Girişimci Kütahya’da Pekin Ördeği Yetiştiriyor

Mısırlı girişimci Servet Abdelwahab, Kütahya’da kurduğu çiftlikte Pekin ördeği yetiştiriyor. Kütahya’da 2020 yılında Turgutlar köyü yakınında kiraladığı kıraç arazide çiftlik kuran Abdelwahab, yılda 200 bin Pekin ördeği yetiştiriyor. Çiftlikte biri veteriner olan iki oğluyla birlikte çalışan Abdelwahab, başlangıçta yaklaşık 1 milyon dolarlık bir yatırımla arazide 3 kümes kurarak yılda 12 bin Pekin ördeği yetiştiriyordu. Ancak zamanla bu sayıyı 200 bine çıkardı. Amacı ise ilerleyen dönemde yılda 1 milyon Pekin ördeği yetiştirmek ve ihracat yapmak.

Abdelwahab, Pekin ördeğinin etinin ekonomik değerinin yüksek, lezzetli ve yüksek protein içerdiğini belirtiyor. Fransa’da aldığı Pekin ördeği yetiştiriciliği eğitiminden sonra 2020 yılında Kütahya’ya geldiğini ve devletin teşvikiyle kiraladığı kıraç arazide yatırım yapmaya karar verdiğini söylüyor. Gelecek planları arasında ise kümes sayısını artırarak yıllık üretimi 1 milyon pekin ördeğine çıkarmak var. Ayrıca köylerde yaşayan insanlara ekonomik katkı sağlamak için projeler geliştiriyor.

Mısırlı girişimci, gelecek yıllarda Mulard ördek türünü yetiştirmeye başlayacaklarını ve Türkiye ve Doğu Avrupa’da bu ırkı üreten ilk firma olacaklarını belirtiyor. Mulard ördeği, sadece 2 ayda 6 kilogram canlı ağırlığa ulaşabilen bir türdür ve değerli yağlı karaciğer üretimi için idealdir.

Veteriner Muhammed Abdelwahab ise Pekin ördeklerine günde iki kez yem verdiklerini ve katma değeri yüksek bir kanatlı olduğunu vurguluyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Related Posts

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

İş insanı Ali Osman Boyner son yolculuğuna uğurlandı

Boyner Holding ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinin (TÜSİAD) kurucularından, Boyner Grubu Onursal Başkanı Ali Osman Boyner’in cenazesi İstanbul’da düzenlenen töreninin ardından toprağa verildi.

Selçuk Bayraktar’dan TB3 mesajı: Yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3’ün TCG Anadolu’da görev yapmasına ilişkin, “Deniz havacılığına böylesine bir stratejik girişle, insansız hava araçlarıyla girerek bir anlamda yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk.” ifadesini kullandı.

TOKKDER Başkanı Yaşa, araç kiralamalarında yaşanan mağduriyetler konusunda tüketicileri uyardı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

Borsa İstanbul’da hareketli haftanın yıldızları ve kaybedenleri belli oldu

BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 1,24 primle kapatırken, Borusan Yatırım, Tofaş ve Galatasaray hisseleri en çok kazandıranlar arasında yer aldı. Öte yandan Grainturk Holding, yatırımcısına en fazla kaybettiren hisse oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir